Ons kantoor is aangesloten bij Baerz & Co, een krachtenbundeling van de meest exclusieve woningmakelaars van Nederland, en een selectie van Nederlandse first-class partners in het buitenland. Voor meer informatie omtrent al deze objecten kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Dutch Properties

RUURLO

Morsdijk 8 a - 7261 RX
€ 785.000 k.k.
foto 1 Morsdijk

Description

Och wat is het híer mooi – het Reurlse achterland… een idylle in het groen. Bij Ruurlo denkt men aan het oude dorp, aan Museum MORE, aan de vele toeristen die hier hun neus achterna fietsen en genieten van de Achterhoekse gezelligheid. Maar even verderop is de verstilling. De oude markeverdeling is nog steeds karakteriserend voor de verkaveling, en is een mooi, zichtbaar aandenken aan de lange geschiedenis die dit deel van het land kent. Hier vind je ook nog een waar coulissenlandschap. Over de Morsdijk rijdt men de rust tegemoet..

De lange oprit van 250 meter leidt naar boerderij Daveschot. Daveschot is een begrip in de regio, een buurtnaam die al sinds jaar en dag wordt gebezigd. In de afgelopen dertig jaar is er hier een waar sprookje ontstaan, met een omvang van maar liefst 3 hectare. Het erf bestaat uit de boerderij - waarvoor een 2 leilinden -, een prachtig onderhouden stal voor kleinvee, een dubbele garage met werkruimte annex berging, en een complete bijkeuken en houtschuur. Het geheel wordt omgeven door weidegronden en smaakvol ingerichte tuinen, met diverse zitjes en terrassen.
Hoewel de sfeer klassiek is, is het huis modern geïsoleerd evenals het dak, waardoor het hier aangenaam en bijzonder comfortabel wonen is.
De houtwallen die de contouren van het perceel duiden, zijn met gevoel voor vakmanschap aangeplant en onderhouden, evenals de tuin. Iedere hoek is een compositie, het geheel is gewoon een plaatje. Vanaf de oprit links - tussen kippenhok en houtschuur door – is een glimp op te vangen van de prachtig aangelegde vijver, compleet met plankier en Canadese bear chairs. En rechts, in de schapenpaddock staat een duiventil. Momenteel geen duiven hier, maar een steenuiltje die hier dagen achtereen de boel in de gaten houdt.

Entree
De entree bevindt zich aan de linkerzijde van de woning. Via de prachtige voordeur, met smeedijzeren siertralies en driepuntsslot – de gehele woning is recent voorzien van solide hang- en sluitwerk – toegang tot de hal, met aan de achterzijde een ruime inbouwkast voor jassen en de wijnvoorraad. De zwart-witte tegelvloer is een voorproefje van de landelijke gezelligheid die de woning biedt.

De begane grond
Vanuit de hal links toegang tot de landelijke eetkeuken; het warm kloppende hart van het huis, met uitzicht op de tuin, de Finse kota, de weilanden en bos aan de achterzijde.
De woonkamer was van oorsprong de oude deel, wat nog goed te zien aan de deeldeuren die ingevuld zijn met glas. De roedeverdeling in de deuropening is volgens gulden snede-principe, waardoor de balans precies goed is. De ruimte heeft een prachtig hoog balkenplafond en sierlijsten langs de wanden; ook hier is weer die liefde voor details goed zichtbaar. De ruimte heeft een warme, houten vloer en een houtkachel. Aan de rechtervoorzijde een ingebouwde servieskast, aan de rechterzijde een heerlijke zithoek met prachtig uitzicht op de feeërieke tuin en schapenweide erachter.
Aan de achterzijde, via de en-suite deuren te bereiken, de jachtkamer annex bibliotheek. Aan de rechterzijde een handgemaakte boekenkast met kastdeuren aan de onderzijde. Links een knusse houtkachel.

Vanuit de woonkamer toegang tot de hal met de trapopgang, en toegang tot de badkamer. De badkamer is geheel voorzien van vloerverwarming en heeft aan de linkerzijde een ruime inloopdouche, gevolgd door een royaal ligbad. In de hoek rechtsachter een prachtig klassieke wastafel en spiegel.

Bovenverdieping
Via de trap toegang tot de overloop. Aan de rechterzijde, via twee treden, het huidige atelier; een fantastische lichte ruimte – ook door de dakramen - met drie inbouwkasten waarvan één een wastafel herbergt. De verspringing van de vloerniveaus geeft een speels effect en maakt dit tot een ideale kinderkamer.
Aan de rechterzijde van de overloop over de gehele lengte inbouwkasten, waarvan in het midden een WC. Via de inbouwkast aan rechterzijde is tevens de bergzolder te bereiken: hier staat de ketel en is bergruimte.
Aan de linkerzijde van de opgang de studeerkamer met ingebouwd, verhoogd zitje.
Aan de voorzijde van het huis de Master bedroom. Het zonlicht aan de voorzijde wordt door de leilinden gefilterd tot zachte groentinten. Aan de rechterzijde inbouwkasten (overigens hebben alle inbouwkasten automatische verlichting), aan de linkerzijde een laag dakraam dat zorgt voor een schitterend uitzicht op de tuin en schapenweide.

De Tuin
Bij binnenkomst staat rechts een monumentale eik uit 1840 met een omvang van 4 meter. Daarna de moestuin, die momenteel dienst doet als pluktuin voor wilde bloemen. Daarachter een grote vijver, waarin diverse kleurige karpers en voorns leven. Deze tuin wordt geflankeerd door een rij van 16 statige oude beuken, die nog horen bij de originele zichtlijnen van het landgoed van Van Heeckeren – het huidige Museum MORE –, even verderop. Aan de voorzijde rechts de originele schapenschuur met gerenoveerde hooizolder. Aan de vijverzijde is hier een veranda aangebouwd met een eettafel en een heerlijk zitje, die uitnodigend klaarstaan voor lange zomeravonden.
De tuin is afgekaderd met beukenhagen, en dit zorgt voor een aangenaam contrast. In de schapenweide een schuilstal voor de schapen en een klassieke hooiberg. Aan de achterzijde van de tuin een riant uitzicht over het achtergelegen grasland. Hier is een met hagen omheind perk waarin dahlia’s en andere bloemen groeien. Links – voor de keuken, onder de moeraseik, staat een Finse kota. Om het vakantiegevoel compleet te maken!
Aan de linkerzijde van het perceel twee grote weilanden, waarvan degene naast het huis beschikt over een vijver, vruchtenboomgaard en hooiberg.
Aan de achterzijde van het erf voert een 200 meter lang pad naar een doodlopende zandweg waar men zijn hond kan uitlaten of kan paardrijden.
Aan de voorzijde van de woning links de garages met werkplaats en ruime bijkeuken, compleet met gas, water en licht en kastruimte. Aansluitend de houtschuur waar brandhout droog bewaard kan worden.

Geen wonder dat de steenuil hier uren kan zitten; het is een schitterende plek, een eilandoase in het boerenland van Ruurlo.


Algemeen:
- Bouwjaar : 1919
- Onderhoud : Uitstekend onderhouden geheel
- Isolatie : Dak- en gevelisolatie, dubbele beglazing
- CV-ketel : Nefit (2000)
- Garage : Vrijstaand met werkplaats en ruime bijkeuken
- Parkeren : Ruime parkeergelegenheid op eigen grond

Inhoud woning : 638 m³
Inhoud bijgebouw : 572 m³
Woonoppervlakte : 191 m²
Externe bergruimte : 207m²
Perceeloppervlakte : 27.279 m²
Energielabel : klasse D
Aanvaarding : in overleg

Deze woning is voorzien van Woongarantiekeuring alsmede een energielabel.
Share video

features

Transfer of ownership
price
€ 785.000 k.k.
Status
beschikbaar
Acceptance
in overleg
Reference
Construction
Kind of house
Woonboerderij
Building type
vrijstaande woning
Construction period
1919
Specific
N/A
Roof Type
zadeldak
Surface Areas And Volume
Living area
191 m2
Other indoor space
0 m2
Exterior space attached to the building
m2
External storage space
207 m2
Volume in cubic meters
638 m3
Plot size
27279 m2
Contactpersoon

Jeanette van Haaften profile image

Jeanette van Haaften
Real Estate Agent

+31 (0)41 86 80 050
info@bijzonderwonen.com

Bijzonder Wonen Makelaardij

Peperstraat 29
5314 AM Bruchem


+31 (0)41 86 80 050


info@bijzonderwonen.com

Download brochure
Download
For any further questions please contact us

VIDEOS

Video Morsdijk 8 a

PHOTOS