Ons kantoor is aangesloten bij Baerz & Co, een krachtenbundeling van de meest exclusieve woningmakelaars van Nederland, en een selectie van Nederlandse first-class partners in het buitenland. Voor meer informatie omtrent al deze objecten kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Dutch Properties

UTRECHT

Bleyenburgstraat 9 * - 3572 JN
€ 2.500 p.m.
foto 1 Bleyenburgstraat

Description

Statig hoek-Herenhuis met veel glas en zodoende veel licht in huis, het sfeervolle woonhuis heeft een daktuin van 71m2 en voor de fietsen of de motor een inpandige berging welke tevens als achterom dient. Met beneden een grote woon-eetkeuken en boven een grote extra woonkamer is het hier een ruim opgezet pand. Na 20 jaar gaan de huidige bewoners naar het centrum, een mooi kans voor een nieuwe bewoner dit mooie huis te gaan bewonen.


De Zeeheldenbuurt is ruim opgezet en dit huis ligt naast de markante vrijstaande villa's die de buurt typeren. Het is heerlijk vertoeven op de dak-tuin maar ook voor op de stoep, samen met de buren smaakt het glas rosé goed. Je zit er vrij en kijkt op de mooie platanen. Restaurant C’est Ca en Goesting liggen om de hoek, voor het beste ijs van Nederland loop je naar Roberto's. De boodschappen doe je in het vernieuwde winkelcentrum De Gaard op een paar minuten fietsen. Om de hoek aan het einde van de straat liggen nog wat buurtwinkels zoals een goede bloemist. Op nog geen 5 minuten lopen ligt het park en voor de fietsers onder ons is dat een mooie route door de natuur richting Groenenkan, Maartensdijk en natuurgebied van het Utrechts landschap.

Leuk detail is dat het woonhuis oorspronkelijk een winkel was, de entree zat schuin op de hoek en het was de buurtwinkel voor deze wijk.


Indeling:

Begane grond:
voortuin met plek voor bankje en voor degene die elektrisch rijden een oplaadpaal en altijd plek voor de deur. Hier kunnen ook de fietsen gestald worden en maakt dat er meer privacy is tussen de stoep en het huis. Opvallend is de mooie gevel en de hoge deur. De entree is ruim en in de hal tref je het toilet en de toegang naar de kelder. De woon-eetkeuken is zeer licht door de grote ramen, je kijkt er leuk en ver weg. De keuken is in een L-opstelling en ligt aan de achterzijde hij is voorzien van alle apparatuur. Op naast de keuken ligt een goede werkkamer of speelkamer voor de kids, achter de keuken tref je de inpandige berging cq bijkeuken, deze is ook te bereiken via de M.H. Trompstraat, een ideale plek voor extra opslag en de fietsen, ook is het een handige achterom.


Eerste verdieping:
Overloop, toilet met fontein, deze gehele verdieping is thans in gebruik als tweede woonkamer, maar kan op eenvoudige wijze weer getransformeerd worden tot drie extra slaapkamers. Maar is destijds door STRAND.NL mooi verbouwd naar de huidige indeling. Het resultaat is mooi en ook hier is het weer een zeer lichte ruimte en een plafond hoogte van meer dan drie meter. Los van de gezellige woonkamer is er een werkgedeelte en een mooi in de ruimte ingebouwde pantry met koelkast, ideaal voor de koude drankjes naast de daktuin. Op de vloer ligt een mooi visgraatparket en voor de boeken zijn er op maat gemaakte boekenkasten, het geheel is zeer verzorgd en op elkaar afgestemd. De tuin is bijna 12 meter diep en heeft meer dan voldoende ruimte voor een lounchehoek en eettafel, je zit hier heerlijk vrij en er is vol op zon.

Tweede verdieping:
Ruime en lichte overloop met lichtkoepel met toegang naar een tweetal, in grootte variërende, slaapkamers, een kleedruimte en een ruime badkamer voorzien van een groot ligbad, wastafel en een derde toilet.

Het betreft hier een zeer verzorgd huis gelegen op een goede plek in Utrecht, je woont hier heerlijk vrij, heb je behoefte aan nog meer ruimte dan bestaat er de mogelijkheid om de kelder bij het huis te betrekken en hier een extra leefruimte te maken. De plek is super je loopt zo naar de bakker op de Poortstraat voor je verse brood en kaas, en loop je de andere kant op dan zit je zo in het groen. Kortom LEEF EN GENIET op de Bleyenburgstraat 9 ! We laten het graag een keer aan je zien.

De woning is te huur vanaf 01 januari 2020. Niet beschikbaar voor studentenbewoning.
Share video

features

Transfer of ownership
price
€ 2.500 p.m.
Status
Beschikbaar
Acceptance
in overleg
Reference
Construction
Kind of house
Herenhuis
Building type
hoekwoning
Construction period
1895
Specific
N/A
Roof Type
samengesteld dak
Surface Areas And Volume
Living area
164 m2
Other indoor space
40 m2
Exterior space attached to the building
71 m2
External storage space
m2
Volume in cubic meters
823 m3
Plot size
105 m2
Contactpersoon

Jeanette van Haaften profile image

Jeanette van Haaften
Real Estate Agent

+31 (0)41 86 80 050
info@bijzonderwonen.com

Bijzonder Wonen Makelaardij

Peperstraat 29
5314 AM Bruchem


+31 (0)41 86 80 050


info@bijzonderwonen.com

Download brochure
Download
For any further questions please contact us

VIDEOS

Video Bleyenburgstraat 9 *

PHOTOS